Geuze is een biersoort die ontstaat door het mengen van jonge en oude lambieken en deze te laten hergisten op fles, soms nog jarenlang. Het mengen van die bieren wordt steken genoemd. Dit geschiedt in het Pajottenland en in de Zennevallei. Geuze is een troebele, matgouden tot amberkleurige, parelende drank met een complexe zurige tot zurig bittere smaak en compostachtige zure geur. Het heeft een alcoholpercentage van 5% à 8% en er blijft ongeveer 0,2% suiker over na de tweede gisting. Oude Geuze wordt niet gefilterd, gezoet of gepasteuriseerd, in tegenstelling tot de meeste andere bieren. Dit zijn onze geuzebieren:

  • Oude Geuze Boon (7%)
    Oude Geuze Boon is een monument van smaak en heeft een alcoholvolume van 7%. Het bestaat voor 90% uit malse lambiek van 18 maanden oud, 5% karaktervol bier van 3 jaar en 5% heel jonge lambiek, die zorgt voor vergistbare suikers en levensvatbare gisten. meer info
  • Liefmans Goudenband (8%)
    Liefmans Goudenband is een provisiebier, en net als wijn wordt het alleen maar beter met de jaren. Zelfs na tien jaar smaakt het roodbruine bier nog altijd even fris! Je ruikt meteen de heerlijke geuren van karamel, appel, rabarber, kersen en mout. In de mond proef je appel en kersen, gecombineerd met houttoetsen. De afdronk smaakt naar noten en gedroogde rozijnen. meer info
  • Mort Subite Geuze Lambic (4,5%)
    Jonge en oude lambic vechten het uit in deze topper op basis van tarwe. Volgens de ene is de smaak duidelijk zoetzuur, volgens de andere eerder zuurzoet. Maar over de pittige afdronk zijn ze het beiden eens. meer info
  • Duchesse de Bourgogne (6,2%)
    “Duchesse de Bourgogne” is een bier van gemengde gisting. Het is een zoet-fruitig bier met een aangename frisse afdronk. Het bier wordt gebrouwd met diep gebrande mouten en overjaarse hop met een laag bitterheidsgehalte. Na de hoofdgisting en lagering rijpt de “Duchesse de Bourgogne”  nog maandenlang verder in eikenhouten foeders. De in het eikenhout aanwezige looistoffen geven de “Duchesse de Bourgogne” haar fruitig karakter. meer info

Fruitbier wordt gemaakt door op het einde van het brouwproces, vlak voor het gisten begint fruit toe te voegen dat mee kan fermenteren. Traditioneel worden hiervoor steenvruchten gebruikt (kers, perzik, enz.), maar ook framboos, aardbei, banaan en appel zijn mogelijk. Fruitbier, zeker de gezoete varianten, wordt vaak gezien als een vrouwenbier omdat de bittere hopsmaak of de zure smaak minder sterk is dan in ander bier.

  • Kasteelbier Rouge (8%)
    Kasteel Rouge is een blend van Kasteel Bruin en kersenlikeur. De mix van deze twee schitterende producten geeft een uitzonderlijk zacht bier met een heerlijke smaak. meer info
  • Liefmans Fruitesse (3,8%)
    Dit sprankelende aperobier met zijn lichtrode kleur komt helemaal tot zijn recht in het stijlvolle, maar speelse Liefmansglas. Geniet van de frisse & intense smaak van aardbeien, frambozen, krieken, vlierbessen en bosbessen. meer info
  • Wieckse Rosé (4%)
    Wieckse Rosé bier is een heerlijk zacht en fruitig witbier met een fijne friszoete smaak. Het heeft de nuance van een rosé en het levendige van een sprankelend witbier. meer info
  • Lindemans Kriek (3,5%)
    Kriek van Lindemans is anders dan normaal. De kriek heeft een prachtige dieprode kleur met een roze schuimkraag en een heerlijke zoete, fruitige geur van kersen. Door de volle en zoete smaken van kers zijn de lichte zuren van de kriek perfect in evenwicht. meer info
  • Lindemans Framboos (2,5%)
    Dit bier proeft even lekker als het eruitziet! Om onze Framboise te maken, voegen we frambozensap toe aan de lambiek. Dat geeft hem een delicaat fruitig parfum en een mooi donkerroze kleur. meer info