Trappistenbier, of kortweg trappist, is bier dat door trappisten, monniken van de orde der cisterciënzers, wordt gebrouwen. Het is dus geen biersoort, zoals vaak wordt gedacht, maar een omschrijving van de herkomst. De naam “trappist” is afgeleid van de naam van één der stichtende abdijen van de trappistenorde in Frankrijk: abdij Notre-Dame de la Grande Trappe.

Bij de Maert hebben we de volgende trappistenbieren op fles:

 • LaTrappe Blond (6,5%)
  La Trappe Blond is een toegankelijk, prikkelend bier met een licht zoete, zacht bittere, en moutige smaak.
  meer info
 • LaTrappe Dubbel (7%)
  La Trappe Dubbel is een klassiek donker trappistenbier met een vol moutige, karamelzoete smaak en een subtiele, zoete invloed van dadel, honing en gedroogd fruit.
  meer info
 • LaTrappe Tripel (8%)
  La Trappe Tripel is een klassiek trappistenbier met een krachtige en volle smaak. Daarnaast heeft het bier een kandijzoet en lichtmoutig karakter.
  meer info
 • LaTrappe Quadrupel (10%)
  La Trappe Quadrupel is het zwaarste bier van La Trappe Trappist en tevens de naamgever van deze bierstijl. Een volle, verwarmende en intense smaak. Moutig met zoete tonen van dadel en karamel.
  meer info
 • LaTrappe Isid’or (7,5%)
  La Trappe Isid’or is in 2009 gebrouwen ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Abdij O.L.V. van Koningshoeven. De harmonieuze smaak begint fruitig en gaat dan over in moutige karamel; een perfecte balans tussen complexiteit en eenvoud. Het bier is vernoemd naar broeder Isidorus, de eerste brouwer van de abdij.
  meer info
 • Westmalle Dubbel (7%)
  Dubbel van Westmalle is een donker, roodbruin trappistenbier met nagisting in de fles. De crèmekleurige schuimkraag geurt naar speciale mout en laat een mooi kantwerk achter in het glas. De smaak is rijk en complex, kruidig en fruitig, met een frisbittere finale.
  meer info
 • Westmalle Tripel (9,5%)
  Tripel van Westmalle is een helder, goudgeel trappistenbier dat gedurende drie weken nagist in de fles (9,5 alcohol). Het is een complex bier met een fruitige geur en een mooie, genuanceerde hopneus. Het is zacht en romig in de mond, met een bittere toets gedragen door het fruitaroma.
  meer info
 • Orval (6,2%)
  Het bier is een buitenbeentje binnen de familie van de trappistenbieren, en van de Belgische bieren in het algemeen: er is slechts één variant algemeen verkrijgbaar, en deze is een relatief licht bier dat herinnert aan een Engelse ale.
  meer info
 • Chimay Bleue (9%)
  De Blauwe Chimay is een donker bier met een krachtig aroma en een complexe smaak die met de jaren beter wordt.
  meer info
 • Chimay Tripel (8%)
  De Tripel Chimay is goudgeel en koppelt zachtheid aan bitterheid, in een zeldzaam evenwicht.
  meer info
 • Rochefort 6 (7,5%)
  Rochefort 6 heeft heeft een roodachtige herfstbladerenkleur. Je ruikt wellicht toetsen van koffie en chocolade. En ook bij het proeven proef je tonen van de koffie. Door het ontdekken van chocoladetonen heeft het bier een mooie verhouding. De afdronk is ietwat zoetig.
 • Rochefort 8 (9,2%)
  Rochefort heeft een koperbruine kleur. Bij het inschenken ruik je eerst wat geroosterd mout, het aroma is zoet en fruitig. Hoppigheid aan het eind zorgt voor een iets opdrogend mondgevoel. De afdronk is wat bitter.
 • Rochefort 10 (11,3%)
  Rochefort 10 is een krachtige bruine hergister met een dieprode gloed.  Het aroma is fruitig en moutig, de smaak is zoet-bitter met een heel scala aan tonen. Fruitigheid, koffie, moutigheid en hoppigheid komen allemaal naar boven. Daarbij zorgt het stevige alcoholgehalte voor de nodige verwarming en samentrekking in de mond. Ook in de nasmaak vind je de verschillende tonen terug.